Natën e kaluar banorët e hemisferës veriore patën mundësi të shikonin fenomenin impresionues shumëngjyrësh astronomik: dy planetet më të ndritshëm të sistemit tonë diellor - Venusi (Venera) dhe Jupiteri - iu afruan aq shumë njëri-tjetrit, saqë krijuan një çift të mrekullueshëm rrëzëllitës. Kjo pamje ishte veçanërisht e bukur për dëshmitarët okularë që e panë atë në lartësitë malore.

0Ndërsa afrimi i Merkurit dhe Uranit ishte e pamundur të shihej me sy të lirë - afrimi i planeteve u ndoq me ndihmën e teleskopëve.