Administrata amerikane ka filluar konsultimet me aleatët e vet mbi mundësinë e përdorimit të forcës ushtarake në Siri. Për këtë i njoftuan mediave me kushtin e ruajtjes së anonimitetit njëherazi disa zyrtarë të lartë. Sipas të dhënave të tyre, formalisht qëllim i operacionit do të shpallet “mbrojtja e banorëve paqësorë”, ndërsa në të vërtetë ai duhet t’i ofrojë mbështetje të drejtpërdrejtë opozitës dhe të çojë në përmbysjen e regjimit të Bashar Al-Assad.

0Në të njëjtën kohë Presidenti dhe Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve deklaruan më 6 mars, se SHBA nuk do të ndërmarrin në mënyrë të njëanshme veprime ushtarake kundër Sirisë.