0I Dërguari i posaçëm i OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe pas takimit të dytë me Presidentin e Sirisë Bashar Al-Assad deklaroi, se arritja e armëpushimit midis palëve kundërshtare të konfliktit do të jetë shumë e vështirë. Bashkë me këtë Kofi Anna u shpreh se ai është optimist përkatësisht zgjidhjes së problemit. “Kjo (arritja e vendosjes së armëpushimit) do të jetë tejet e vështirë, por ne kemi shpresë megjithatë”, - tha ai.