Në Qarkun Autonom Hebre, pranë stacionit Aur të rrugës hekurudhore të Lindjes së Largët të Rusisë, të dielën në mëngjes u përplasën dy trena mallrash.

Gjatë përplasjes së trenave të ngarkuar me qymyr u plagosën dy persona nga përbërja e brigadave të lokomotivave. Mbi gjendjen shëndetësore të të dëmtuarve nuk është njoftohet asgjë tani për tani.

0Si rezultat i këtij aksidenti dolën nga shinat 29 vagonë me qymyr dhe lokomativa elektrike. Trafiku në sektorin e Rrugës Hekurudhore Transsiberiane është ndërprerë përkohësisht.