Një dozë preparati hallucinogenic LDS mund të ndihmojë alkoolistët që të heqin qafe varësinë nga pijet alkoolike, konfirmojnë shkencëtarët norvegjezë.

Shkencëtarët e Universitetit norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (Norwegian University of Science and Technology) analizuan rezultatet e 6 eksperimenteve për trajtimin e alkoolozmit, të cilat janë zhvilluar që nga viti 1960. Ata arritën në konkluzionin se numri i pacientëve të shëruar, të cilët u trajtuan me një dozë të vetme të preparati hallucinogenic LDS, e tejkalon në mënyrë të ndjeshme numrin e atyre personave që e luftuan këtë sëmundje me metoda konvencionale: 59% kundrejt 38%.

0Shkencëtarët shprehën habinë e tyre nga fakti, se përse nuk gjeti vazhdim të mëtejshëm studimi i mekanizmit të veprimit të LDS në organizmin e pacientëve të alkoolizuar.