Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Rusisë shpalli rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve presidenciale, sipas të cilave fitoren në to e korri Kryeministri aktual Vladimir Putin, që mundi të sigurojë mbështetjen e 63.6% të votuesve.

0Në bazë të rezultateve zyrtare Lideri i komunistëve Gennady Zyuganov fitoi 17.18% të votave, kandidati i vetë-promovuar Mikhail Prokhorov - 7.98%, Lideri i liberal demokratëve Vladimir Zhirinovski - 6.22% dhe themeluesi i Partisë “Rusia e Drejtë” Sergei Mironov - 3.85%.