Kina ka vendosur të kthejë në vend të gjithë punëtorët dhe specialistët e vet,  të cilët punojnë aktualisht në Siri.

0Në vitin 2011 Kina praktikisht evakuoi brenda 24 orëve disa mijëra punëtorë dhe specialistë të saj nga Libia, kur u krijua kërcënim real për sigurinë e tyre.