0Kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu deklaroi, se Irani nuk duhet lejuar të zhvillojnë armën bërthamore. Gjatë vizitës së vet në Shtetet e Bashkuara ai hodhi poshtë masat diplomatike dhe sanksionet si mjet ndikimi mbi autoritetet iraniane. Kryeministri izraelit theksoi se populli i Izraelit nuk duhet të jetojë me frikën e përhershme për të qenë i asgjesuar.