0Presidenti rus Dimitri Medvediev nënshkroi Dekretin për dekorimin e shkrimtarit të famshëm kolumbian Gabriel Garcia Merkez (Gabriel García Márquez) me Urdhërin e Nderit për kontributin e dhënë prej tij në forcimin e miqësisë mes popujve të Rusisë dhe Amerikës Latine dhe i dërgoi shkrimtarit një telegram urimi me rastin e 85-vjetorit të tij.