Kina është e gatshme për të zhvilluar marrëdhënie të gjithanshme me Rusinë dhe për forcimin e bashkëpunimit në të gjitha fushat me të, deklaroi Ministri i Jashtëm kinez Yang Jiechi.

0Ndër drejtimet kryesore të bashkëpunimit të ndërsjelltë u përmend forcimi i mbështetjes reciproke politike, zhvillimi i bashkëpunimit në fushat tregtare, ekonomike, energjetike dhe tekniko-shkencore si dhe bashkëveprimi në çështjet ndërkombëtare dhe rajonale.