Bashkëpunëtorët e policisë së Petersburgut filluan të arrestojnë personat e ardhur për pjesëmarrje në mitingun e pasanksionuar pranë mureve të Parlamentit. Arrestimet filluan pasi një grup protestuesish u përpoq të çajë rrugën drejt hyrjes së Parlamentit.

0Së bashku me aktivistët u arrestuan madje dhe dy deputetë të Parlamentit të qytetit nga fraksioni i Partisë liberale “Jablloko” (“Yabloko”) Boris Vishjevskij dhe Maksim Reznik. Përveç kësaj, midis të arrestuarve u ndodh edhe Lideri i lëvizjes opozitare peterburgase “Një tjetër Rusi” Andrei Dimitriev. Gjithsej u arrestuan rreth 15 veta. Policia vazhdon të mbajë të rrethuar Sheshin e Katedrales së Shën Isakut.