Takimi i ministrave të jashtëm të Rusisë dhe vendeve të Këshillit të Bashkëpunimit të shteteve arabe të Gjirit Persik, dedikuar situatës në Siri, do të mbahet më 7 mars në kryeqytetin e Arabisë Saudite. Me propozimin për ta zhvilluar këtë takim doli Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov.

0Ministri i Jashtëm i Kuvajtit Sheikh Sabah Khaled Al-Sabah deklaroi, se anëtarët e Këshillit kanë ndërmend të shprehin në këtë takim pakënaqësinë e vet ndaj qëndrimit të Rusisë përkatësisht krizës në Siri.