Opozita duhet t’i bindet mendimit të shumicës, duhet të luftojë sigurisht për të drejtat e veta, por me mjete ligjore, deklaroi Kryeministri aktual i Rusisë, kandidati presidencial Vladimir Putin. “Duhet të respektojmë mendimin e pakicës, por t’i bindemi zgjedhjes së shumicës”, - tha Vladimir Putin në takimin me personat e tij të besuar, të autorizuar, me përfaqësuesit e Frontit Popullor Mbarërus (ONF) dhe analistë të njohur politikë.

Ai deklaroi se është në dijeni të synimeve ekzistuese për futjen në kutitë e votimit të fletëvotimeve false dhe për përgatitjen e video clips që kanë për qëllim diskreditimin e zgjedhjeve presidenciale në Federatën Ruse. “Ne e dimë se disa persona po përgatiten të venë në përdorim mekanizmat, të cilët do të mund t’i shërbenin atyre si prova konfirmuese për të deklaruar se zgjedhjet janë të manipuluara. Vetë do t’i hedhin, vetë do t’i kontrollojnë, ndërsa më pas do të deklarojnë - ne tashmë e dimë këtë”.

0Putin i bëri thirrje të gjithë pjesëmarrësve të procesit politik që të mos dalin përtej kuadrit të fushës ligjore. Duhet luftuar, duhet respektuar çdo pikëpamje, por gjatë kësaj duhet vepruar brenda ligjit dhe me mjete legjitime, theksoi Kryeministri rus.