Sipas të dhënave të reja, qeveria japoneze fshehu një pjesë të informacionit mbi rrezikun që vinte nga centrali i dëmtuar bërthamor “Fukushima-1” në ditët e para pas aksidentit tragjik. Raporti u përgatit nga një organizatë private japoneze.

0Në të thuhet, se në të vërtetë qeveria kishte marrë në konsideratë variantet më të këqia të zhvillimit të ngjarjeve. Në veçanti, autoritetet japoneze po përgatiteshin për tu përballuar me shpërthimin e reaktorit bërthamor dhe evakuimin e plotë të Tokios. Shprehet mendimi, se Japonia ishte në kuptimin e plotë të fjalës në prag të katastrofës bërthamore.