Bjellorusia ka ndërmarrë një përçapje, demarsh diplomatik në përgjigje të sanksioneve të BE-së kundër saj. Bjellorusia tërhoqi Përfaqësuesin e vet të përhershëm në Bashkimin Evropian dhe Ambasadorin bjellorus në Poloni.

0Përveç kësaj, Kryetarit të Përfaqësisë së BE-së në Minsk dhe Ambasadorit polak iu propozua të largohen nga vendi “për konsultime”.