Bashkimi Evropian do të zgjerojë listën e personave “non grata” për të nga Bjellorusia. Siç njoftoi Përfaqësuesja e Lartë e BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri Catherine Ashton, në mars në “listën e zezë” do të hyjnë sipërmarrësit bjellorusë, të cilët i japin mbështetje Aleksandër Llukashenkos dhe qeverisë së Bjellorusisë.