Disa vendankorime jo të mëdha, 4 maune dhe si të paktën 110 barka me tonazh të vogël u dëmtuan rëndë ose u përfshinë nga lëvizja e akujve në lumin Danub, në rajonin e Beogradit.

0Akulli mbi sipërfaqen e lumit u formua në shkurt për shkak të ngricave anomale që kanë përfshirë rajonin. Ditët e fundit filloi ngrohja e motit dhe në Danub filloi lëvizja e akujve, që i zuri në befasi të plotë pronarët e anijeve. Deri tani u arrit të shpëtohen rreth 30 anije, edhe 80 prej tyre pronarët dhe shpëtuesit po i kërkojnë tëposhtë rrjedhës. Një shqetësim të madh ka ngjallur shkëputja me forcë nga vendankorimi i 4 mauneve, të cilat kaluan përmes këmbëve të urës Panchevo - të vetmes urë të Beogradit mbi Danub.