Fjalë bëhet për çmimet e kontratave afatgjata, në lidhje me kushtet e të cilave “Gazprom” i bëri disa lëshime një sërë kompanive evropiane. Ndër to janë kompania franceze GDF Suez, kompania gjermane Wingas, ajo sllovake SPP dhe turke Botas.

0“Partnerët tanë na u lutën ne që të rishikojmë çmimet. Dhe ne korrektuam parametrat e formulës, gjë kjo që çoi në reduktimin relativ të çmimeve me një mesatare prej 10%. Çmimi i ri do të garantojë aftësinë konkurruese të gazit rus”, - vuri në dukje Zëvendësi i kreut të “Gazprom” Aleksandër Medvediev.