Shkencëtarët e SHBA dhe Australisë zbuluan në distancën prej 260 milionë vjet drite nga Toka një “vrimë të zezë” unikale, e cila arriti të mbijetojë në kataklizmën e tmerrshme që asgjësoi galaktikën xhuxhe.

0Zbulimi u bë nga teleskopi kozmik “Habble” i NASA-s. “Vrima e zezë”, së cilës iu dha emri HLX-1, ka një madhësi prej 20.000 masa Diellore.