0Ambasadori i Iranit në Moskë deklaroi se zhvillimi i konfliktit ndërmjet Teheranit dhe fuqive perëndimore do t’i kërcënohet me probleme të mëdha Rusisë. “Në qoftë se Irani do të mposhtet, atëhere ne jemi të sigurt se do të krijohet fronti më i gjerë antirus. Nuk është sekret për askënd se ne e mbulojmë Rusinë nga jugu”, - tha ai.