Administrata e Barack Obama u dha udhëzime ekspertëve ushtarakë për të zhvilluar variante alternative të reduktimit të ri, të qenësishëm të armatimeve strategjike ofensive të SHBA dhe Rusisë. Sipas pohimit të mediave amerikane, fjalë bëhet për një shkurtim radikal të numrit të mbushjeve bërthamore - deri në 300-400 njësi nga secila palë.

0Megjithatë, negociatat në lidhje me këtë temë do të mund të fillohen realisht vetëm pas zgjedhjeve presidenciale në të dy vendet.