Në Detin Azov dhjetra anije u gjendën të mbërthyera në grackën e akullit. Zakonisht ky det nuk ngrin në dimër, por në zonat bregdetare tashmë për gati një muaj po mbajnë ngrica të papara. Akullthyeset me vështirësi arrijnë të çajnë rrugën për lundrim përmes akujve të trashë. Produktet ushqimore dhe uji u dërgohen ekuipazheve të anijeve me aeroplanët e Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ). Por fluturimet e tyre shpesh herë anulohen për shkak të stuhive të dëborës dhe erërave të forta.

0Çisternat dhe anijet e mallrave janë mbërthyer në darën e akujve vetëm disa kilometra larg bregut. Shpëtuesit rusë me helikopterë u dërgojnë ekuipazheve gjithçka të nevojshme. Por kjo është e mundur vetëm në kushte të përshtatshme për fluturim, kurse në jug tani pothuajse çdo ditë meteorologët paralajmërojnë për stuhi dhe reshje të dendura dëbore. Meqenëse parashikimet e motit janë krejtësisht të pafavorshme, mund të arrihet në konkluzionin se lundrimi në Detin Azov do të rivendoset jo shpejt.