India planifikon në të ardhmen e afërt realizimin e provës së raketës balistike Agni-5, e cila është e aftë të mbartë mbushje bërthamore dhe të godasë objektivat në një distancë prej 5.000 kilometrash, njofton gazeta “Times of India”.

0Raketa të tilla aktualisht zotërojnë vetëm 5 fuqi bërthamore - Rusia, SHBA, Kina, Britania e Madhe dhe Franca. Raketat Agni-5 mbeten vetëm 500 kilometra pas largësisë së miratuar për raketat balistike ndërkontinentale.