Parlamenti me një Dhomë i Greqisë votoi për marrëveshjen e kredisë me BE-në. “Pro” miratimit të dokumentit votuan mbi 50% e 300 deputetëve të parlamentit.

0Marrëveshja parashikon financimin e Athinës me 130 miliardë euro dhe fshirjen nga llogaria të borxhit grek, që vendi i detyrohet kreditorëve privatë. Në këmbim të kësaj Greqia duhet të realizojë programin e kursimit të rreptë buxhetor, i cili parashikon reduktimin e pagave dhe pensioneve. Votimi u zhvilluan në sfondin e demonstratave prej disa qindra e mijëra vetëve në qytetet më të mëdha të vendit dhe trazirave që përthyen në qendër të Athinës.