India është e gatshme për ti ofruar Iranit një sasi të madhe gruri dhe produktesh të tjera ushqimore, pavarësisht nga sanksionet e Perëndimit. Për këtë njoftoi Zëvendësministri i Tregtisë i Indisë Rahul Khullar.

India synon zgjerimin e gamës së eksporteve të saj në Republikën Islamike në këmbim të shlyerjes së pagesës për një pjesë të naftës që importohet nga ky vend, tha Rahul Khullar. “Ne nuk kemi ndërmend të humbasim leverdinë e biznesit tonë. Ndërprerja e eksporteve në Iran nga ana e SHBA dhe BE-së është zgjedhje e tyre. Ndërsa India do të vazhdojë tregtinë me Teheranin për hesap të vet”, - shtoi ai.