Ministria e Mbrojtjes e Federatës Ruse planifikon të ndërtojë radarët e gjeneratës së re të sistemit paralajmërues të sulmeve raketore në Republikën Komi, në krahinat Altai dhe Krasnojarsk, në qarqet Murmansk dhe Omsk, njoftoi shërbimi për shtyp i Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë për Forcat e Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike.

0Këta do të jenë radarë të parafabrikimit të lartë me diapazon të gjerë veprimi, të cilët do të rrisin mundësitë e sistemit të paralajmërimit të sulmeve raketore.