Banka e Bjellorusisë emetoi dhe lëshoi në qarkullim kartmonedhën e re me vlerë prej 200 mijë rubla bjelloruse (rreth 24 $).

Deri tani kartmonedha më e madhe në Republikë ka qenë ajo me vlerë 100 mijë rubla bjelloruse.

0Më 10 shkurt kursi zyrtar i këmbimit rezultoi i tillë: 10.980 rubla bjelloruse për 1 euro, 278 rubla bjelloruse për 1 rubël ruse, 8.260 rubla bjelloruse për 1 dollar.