Në qytetin sirian Homs po zhvillohen beteja në ashpra në rrugë mes reparteve speciale qeveritare dhe njësive të armatosura të forcave të opozitës. Për dhënien e goditjeve mbi kundërshtarët e regjimit drejtues sot për herë të parë u përdorët helikopterët sulmues.

Po vjen duke u rritur numri i viktimave. Për këto pesë ditët e fundit në Homs janë vrarë më shumë se 400 veta, ka shumë të plagosur, duke përfshirë edhe fëmijë. Në disa lagje të qytetit si rezultat i shpërthimeve të granatave dhe goditjeve me predha janë shembur mjaft shtëpi banimi, por organizimi i operacioneve të shpëtimit është i pamundur atje për shkak të vazhdimit të luftimeve.

0Përleshjet e armatosura ndërmjet forcave qeveritare dhe grupeve të opozitës kanë filluar edhe në qytete të tjera të Sirisë.