SHBA dhe aleatët e tyre po shqyrtojnë mundësinë e dhënies së ndihmës ushtarake opozitës siriane pas vënies së vetos nga Rusia dhe Kina mbi projekt rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Sirinë. Për këtë njofton botimi “The Times” me referim tek disa burime në SHBA.

Sipas të dhënave të gazetës, në SHBA është përpunuar një plan emergjence për veprime të mundshme në mbështetje të opozitës në Siri, i cili përfshin edhe pajisjen me armatime të forcave opozitare dhe krijimin e korridorit humanitar për mbrojtjen e popullsisë civile.

0Po merren në konsideratë edhe aspektet ushtarake, por këto plane kanë më tepër karakter teorik.