U konfirmua zyrtarisht se shkencëtarët rusë depërtuan deri në liqenin e mbijetuar subglacial Vostok në Antarktidë, i cili ka qenë i izoluar nga bota e jashtme miliona vjet.

Siç dhe pritej, presioni i ujit të liqenit shtyu nga pusi i hapur prej shkencëtarëve një shtyllë lëngu të lehtë likuid. Si rezultat në liqen ai nuk depërtoi dhe nuk ndodhi ndotja e tij.

0Provat e ujit nga liqeni subglacial specialistët kanë ndërmend t’i marrin në sezonin e ardhshëm: në dhjetor të vitit 2012 - janar të vitit 2013. Kurse sjellja e tyre nga Antarktida do të bëhet e mundur vetëm në maj të vitit 2013.