Nga Irani vijojnë të vijnë njoftime se autoritetet e vendit kanë arrestuar disa persona për bashkëpunim me Shërbimin e BBC në Gjirin Persik. Të arrestuarit dyshohen për gjoja anagazhimin e tyre në mbledhjen e informacionit dhe organizimin e udhëtimeve të gazetarëve iranianë jashtë shtetit.

0BBC deklaron se asnjë gazetar i saj nuk punon aktualisht në Iran. Sipas fjalëve të udhëheqjes së korpotatës BBC, arrestimet, edhe në qoftë se ato kanë patur vend me të vërtetë, duhet të bëhen objekt shqetësimi serioz për të gjithë ata që besojnë në një media të lirë dhe të pavarur.