Në prefekturën japoneze Okayama u shemb tuneli nënujor që lidh portin Mizushima dhe një nga rafineritë më të mëdha të naftës në vend. Për shkaqe ende të panjohura në tunelin, i cili ndodhej në thellësinë 30 metra, vërshoi uji. Kanë humbur 5 punëtorë. Një tjetër arriti të shpëtojë.

0Rafineria e naftës, punonjësit e së cilës u lënduan nga incidenti në fjalë, është e njohur për konsumatorët në mbarë botën nën brandy ENEOS.