Aeroplani "Boeing-737-800" i kompanisë ajrore “Jakutia” (“Yakutia”), të cilit gjatë kohës së fluturimit sipas itinerarit Krasnodar-Novi Urengoi i funksionoi automatikisht sensori i shashisë së pambledhur, u ul në mënyrë të sigurtë në aeroportin e kryeqytetit të Kubanit, njoftoi përfaqësuesi i kompanisë ajrore. Asnjë nga 160 pasagjerët dhe anëtarët e ekuipazhit nuk u lëndua gjatë kësaj.

0Aeroplani do t’i nënshtrohet monitorimit nga ana e komisioni teknik. Pasagjerët do të transportohen në destinacionin e duhur me anë të aeroplanëve të kompanive të tjera ajrore.