Pjesëmarrësit e operacionit të kërkimit arritën të shpëtojnë 219 pasagjerë, të cilët ndodheshin në bordin e tragetit “Rabaul Queen” që u mbyt pranë brigjeve të Papua Guinea e Re. Më parë u njoftua mbi 50 të mbijetuar.

0Autoritetet e Australisë kanë dërguar tashmë në vendi e tragjedisë disa anije mallrash për ndihmë dhe për kërkimin e të mbijetuarve. Në bordin e tragetit “Rabaul Queen” ndodheshin mbi 350 pasagjerë. Qytetarë të huaj në mesin e tyre nuk kishte.