Eksperimenti për modelimin e fluturimit ndërplanetar “Mars-500” mund të përsëritet në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). Tani në lidhje me këtë çështje po zhvillohen konsultimet me NASA-n dhe ESA-n (Agjencia Hapësinore Evropiane - Europian Space Agency).

0Eksperimenti për imitimin e fluturimit 520-ditor në Mars përfundoi me sukses në fund të nëntorit të vitit të kaluar në Institutin e Problemeve Biologjike dhe Mjekësore të Moskës.