Policia kiliane arrestoi kriminelët që tentuan të vjedhin 5.2 ton akull njëmijëvjeçar nga akullnaja rezervat “Jorge Montt”. Akullin ata planifikonin ta përdornin për kokteje në baret e Santiagos, i cili është vendosur 2500 kilometra larg akullnajës.

Tani akulli i konfiskuar do të shkrihet dhe do të përdoret për ujitjen e tokave bujqësore të fermerëve të zonës, e cila po vuan tashmë që prej disa javësh nga thatësira e madhe.

0Shkelësve mund tu ngarkohet faji për keqbërje ndaj trashëgimisë kulturore të njerëzimit.