Irani ka filluar prodhimin e municioneve të drejtuara me lazer, që tashmë janë pagëzuar me emrin “Basir” (“I mprehtë, i hollë”). Sipas fjalëve të Ministrit të Mbrojtjes të Iranit Akhmad Vakhidi, municionet “Basir” u përpunuan nga specialistët iranianë dhe destinohen për goditjen me precizion të lartë të objekteve të lëvizshme dhe të palëvizshme të armikut, duke përfshirë edhe armatimet e rënda, tanket dhe urat.

0Karakteristikat e plota taktike dhe teknike të municioneve të reja gjenerali nuk i bëri të ditura, por vetëm vuri në dukje se ato janë të afta të zbulojnë, të marrin në shënjestër dhe të godasin objektivat brenda një rreze prej 20 kilometra, duke përfshirë edhe veprimin e tyre në terren malor. Këtë teknologji, sipas konfirmimit të Ministrit Akhmad Vakhidi, e kanë aktualisht vetëm 5 shtete në botë.