SHBA do të vazhdojë edhe më tej të mbështesin synimin e Gjeorgjisë për të siguruar, në fund të fundit, anëtarësimin e saj në NATO. Për këtë deklaroi të hënën para gazetarëve Presidenti Barack Obama, duke u treguar atyre për takimin e zhvilluar në Shtëpinë e Bardhë me Udhëheqësin gjeorgjian Mihaill Saakashvili (Mikhail Saakashvili). Fjala e mbajtur për shtyp e Obama-s iu kushtua perspektivave të bashkëpunimit tregtar dhe ekonomik në mes të Shteteve të Bashkuara dhe Gjeorgjisë si dhe avancimit të proceseve të brendshme politike në Gjeorgji në drejtim të demokracisë dhe ekonomisë së tregut të lirë.

0Saakashvili falenderoi Barack Obama për ftesën që i bëri atij dhe për “rolin vendimtar” të SHBA në garantimin e sigurisë dhe zhvillimit të qëndrueshëm në vendin e tij. Mihaill Saakashvili përmendi gjithashtu se SHBA, gjoja, mbështesin edhe “forcimin e potencialit të vetëmbrojtjes të Gjeorgjisë”, megjithëse i Zoti i Shtëpisë së Bardhë nuk tha asgjë për këtë në takimin e sipërpërmendur.