Në bazën e Forcave Ushtarake Ajrore të Shteteve të Bashkuara Vandenberg (Kaliforni) të premten, më 27 janar, u soll teleskopi unikal kozmik NuSTAR, i cili punon në diapazonin X-ray të spektrit të rrezatimit elektromagnetik dhe destinohet për studimin e Diellit, kërkimin e dëshmive të drejtpërdrejta të ekzistencës së vrimave të zeza dhe materies së errët.

0Lëshimi i teleskopit spektroskopik bërthamor në bordin e raketëmbajtëses “Pegasus” është planifikuar për datën 14 mars.