Kina i nënshtroi një kritike të rreptë sanksionet e miratuara nga Bashkimi Evropian kundër Iranit, njofton agjencia shtetërore e lajmeve Xinhua.

0“Presioni i verbër dhe vendosja e sanksioneve ndaj Iranit nuk është aspak qasje konstruktive”, - citon agjencia deklaratën e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kinës.