Njëri nga kandidatët presidencialë më me influencë të opozitës në Venezuelë Leopoldo Lopez refuzoi pjesëmarrjen në zgjedhjet në vend dhe mori vendimin të mbështesë një lider tjetër të opozitës, rivalin kryesor të Hugo Chavez - Henrique Capriles.

Leopoldo Lopez iu drejtua të gjithë qytetarëve të Venezuelës me thirrjen që të votojnë për Henrique Capriles.

0Zgjedhjet presidenciale në Venezuelë janë caktuar për datën 7 tetor të vitit 2012.