Qeveria japoneze njoftoi mbi evidentimin e deficitit tregtar në vend për herë të parë që nga viti 1980. Në vitin 2011 ai arriti deri në 2.493 trilionë ¥ (rreth 32 miliardë $).

0Si shkak për krijimin e tij përmenden tërmeti dhe cunami shkatërrimtar i vitit të kaluar, të cilët i shkaktuan dëme mjaft serioze vendit.