0SHBA vendosën sanksione ndaj një prej bankave më të mëdha iraniane, të dyshuar për financimin e programit bërthamor të Teheranit. Banka “Tejarat” dhe filiali i saj bjellorus “Trade Capital” pas kësaj nuk mund të kenë më qasje në sistemin financiar ndërkombëtar, që do të thotë se ato nuk mund të kalojnë, të transferojnë pra në llogaritë e veta mjetet financiare nga shitja e naftës iraniane.