Forcat strategjike bërthamore të Rusisë aty nga viti 2018 do të marrin 8 nëndetëse raketëmbajtëse bërthamore të klasës “Borei”, për të cilat u krijua apostafat kompleksi raketor “Bulava”. Dy nga këto nëndetëse raketëmbajtëse bërthamore “Juri Dollgorukij” («Юрий Долгорукий») dhe “Aleksdandër Nevski” («Александр Невский») do të hyjnë në përbërjen e marinës ushtarake ruse që këtë vit.

Gjatë 6 viteve të ardhshme planifikohet të ndërtohet nga një nëndetëse raketëmbajtëse bërthamore në vit.