Shtetet e Bashkuara lëshuan në kozmos satelitin WGS 4 për sigurimin e ndërlidhjes me aparatet fluturuese të papilotuara që përdoren në Lindjen e Mesme dhe në Azi. Ky është sateliti i katërt ushtarak prej atyre që filluan të lëshohen në kozmos nga viti 2007.

0Planifikohet që sateliti i radhës të lëshohet në orbitë aty nga viti 2013.