Rezidenca kryesore e Hitlerit “Wolfsschanze” (“Strofka e ujkut”) në pyllin Görlitz në Poloni filloi të jepet me qira. Pavarësisht nga fakti se çdo vit një nga vendstrehimet më sekrete kundërajrore naziste vizitohet nga më shumë se 180 mijë turistë, drejtorisë përgjegjëse për ruajtjen e memorialit nuk i mjaftojnë të hollat për mirëmjatjen e tij.

0Prandaj u morr vendimi për të hapur në ish shtabin gjerman një hotel dhe disa restorante si dhe dhënia e tij me qira.