Një nga depot më të mëdha të municioneve kimike në botë u likuidua në shtetin amerikan Utah. Në depon në fjalë në Tooele ruheshin 44% të të gjitha municioneve kimike të SHBA që nga kohërat e Luftës së Dytë Botërore.

Riciklimi vazhdoi plot 16 vjet dhe i kushtoi SHBA 3 miliardë $. Gjithsej u likuiduan rreth 27.5 mijë ton kimikate.