Ekzemplari unikal i Librit të Shenjtë për myslimanët me peshë rreth 500 kilogramë dhe vëllim prej 218 faqesh u njoh si Kurani më i madh në botë.

Puna për mishërimin e kësaj kryevepre i mori mjeshtri afgan Mohammad Sabir Khedr dhe 9 nxënësve të tij rreth pesë vjet kohë. Faqet e Kuranit të krijuara nga ata kanë një gjatësi prej 2.20 metra dhe një gjerësi prej 1.55 metra, kurse kostoja totale e përgatitjes së këtij libri rezultoi rreth gjysmë-milion dollarë.

0Arritja e re u regjistrua nga Ministria për çështjet e Haxhit dhe Fesë të Afganistanit.