Shitjet e automobilave të lehtë në Federatën Rusi aty nga viti 2018 mund të rriten deri në 3.5 milionë njësi, njoftoi Drejtori i departamentit të Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik Dimitri Levçenko.

Sipas përfundimeve të vitit 2011 në Rusi u shitën më shumë se 2.5 milionë automobila dhe vendi u rendit në pozicionin e dytë pas Gjermanisë përkatësisht treguesit të shitjeve. Në vitin 2012 supozohet se do të shiten nga 2.6 - 2.8 milionë automobila të lehtë.