Kandidati presidencial, Kreu i Partisë Liberal Demokratike të Rusissë (LDPR) Vladimir Zhirinovski, u përcaktua me moton kryesore të fushatës së tij elektorale: “Zhirinovski, ose do të jetë akoma dhe më keq”. Për këtë ai njoftoi të hënën një konferencë shtypi.

Zhirinovski propozon gjithashtu ndarjen e kohës së transmetimit të caktuar për Putinin, i cili refuzoi debatet televizive, midis kandidatëve të tjerë presidencialë dhe legjitimizoi normën, sipas së cilës në rast të refuzimit të ndonjë prej kandidatëve për president për të marrë pjesë në debatet në transmetim televiziv direkt, në kohën që i është caktuar atij, për ta shpërndarë atë midis pretendentëve të tjerë.

Vladimir Zhirinovski propozon zhvillimin e zgjedhjeve presidenciale vetëm në dy raunde. Sipas mendimit të tij, mbështetja e votuesve në raundin e parë “në mënyrë të pashmangshme ndahet proporcionalisht” dhe secili kandidat mund të marrë mesatarisht 20% të votave.

0Politikani propozon gjithashtu ndryshimin e kushtetutës, meqenëse, sipas mendimit të tij, ajo interpretohet jo ashtu siç duhet. Zhirinovski beson se ligji themelor i vendit në të vërtetë nënkupton se asnjë kandidat nuk mund të jetë president në më shumë se dy mandate, në përgjithësi. Vetë Lideri i LDPR është mëse i bindur se afati i drejtimit presidencial për kandidatin duhet të kufizohet me 5 vjet dhe jo më shumë se një mandat.